iCagenda - Calendar

Als Belgische chapter van de internationale koepelorganisatie HAP (Humanitarian Assistance Programma, Trauma Recovery) bundelt Trauma-Aid Belgium zijn krachten voor het uitbouwen van draagvlak aan bevolkingsgroepen die onvoldoende toegang hebben tot trauma-hulpverlening. Het zwaartepunt van de activiteiten van Trauma-Aid Belgium ligt in het binnenland, maar ook in landen binnen en buiten de Europese Unie die nog niet over de noodzakelijke kennis of opleidingen op het vlak van psychotraumatologie beschikken.

Trauma-Aid Belgium is vooral actief op het terrein van psycho-educatie met het oog op preventie, en kan indien nodig psychotherapeutische behandeling bieden aan slachtoffers van trauma die via de reguliere kanalen hiertoe geen toegang hebben. Kennisoverdracht met betrekking tot psychotraumatologie, verdergezet wetenschappelijk onderzoek, en sensibiliseren van zorg- en dienstverleningsorganisaties rond oorzaken en gevolgen van psychotrauma vormen de tweede peiler van de dagelijkse activiteiten.

De activiteit van Trauma-Aid Belgium wordt gedragen door een team van hulpverleners opgeleid in EMDR-therapie. De werking steunt integraal op giften en donaties.

Voor meer informatie over Trauma-Aid Belgium kan u contact opnemen met de actieve leden: Gerd Goovaerts, Annick Van den Nest, Lieve De Brauw, Ludwig Cornil en Els Goethals.

Indien u zich geroepen voelt om ook deel uit te maken van dit humanitair project, dan kan u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij verheugen ons nu al op een fijne samenwerking.