29 april – 2 mei 2019: The Art of EMDR (English) – BIP

29 april – 2 mei 2019: The Art of EMDR (English) – BIP

Dit seminarie is opgevat als een retraite, dat wil zeggen dat de practitioners de kans krijgen om met persoonlijk materiaal aan de slag te gaan in een veilige setting. Brandpunt is het toepassen van EMDR op complex trauma. De practitioners zijn om de beurt therapeut en cliënt.

Elke dag zijn er lessen en demonstraties  en ook supervisie technieken komen aan bod. Dit bevordert de integratie van de aangeleerde competenties. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 practitioners om de kwaliteit van de supervisie te garanderen. U krijgt credits voor het volgen van de workshop.

De volgende thema’s komen aan bod:
– Conceptualisering van casussen
– Voorbereidende strategieën voor fase 2 bij complex trauma : organisatie van het interne persoonlijkheidssysteem
– Ontwikkeling van co-bewustzijn; omgang met fobieën en traumatisch materiaal
– Keuze van de gepaste positieve en negatieve cognities
– Observatie van de synchroniciteit tussen therapeut en cliënt tijdens de EMDR sessie
– Herkennen van symptomen die om herbehandeling vragen
– Optimale regeling van het proces van de dubbele focus
– Herkenen van non-verbale signalen in het proces om de resultaten te optimaliseren

Een « Retraite » :
Voor dit seminarie is een specifieke context noodzakelijk, het wordt residentieel gegeven om de integratie optimaal te bevorderen. De cursus gaat door in een aangenaam kader te midden van de natuur. De dagindeling is zo georganiseerd dat U tijd heeft om te rusten, te ontspannen en/of de regio te bezoeken indien U dat wenst.

Link

Residentieel seminarie. 22 credits EMDR Belgium OPGELET: Om dit seminarie optimaal te kunnen voorbereiden, vragen wij U uw interesse en kandidatuur zo snel mogelijk in te dienen bij: frandetournay@gmail.com Dus niet via de inschrijvingstool onschrijven! Dit uitzonderlijk seminarie is een stage voor gevorderde EMDR practitioners die hun kennis van EMDR willen verdiepen. Het seminarie focust op de integratie van theoretische concepten rond structurele dissociatie en hechtingstheorieën.